Magazin

★★★★☆

Roboti pentru copii Ce modele am ales?

O mai mare motivatie si creativitate, ajutandu-i pe copii sa isi dezvolte gandirea critica inca de la o varsta frageda si stimulandu-le capacitatea logica de a rezolva problemele cu care se confrunta. Acestea sunt cateva dintre beneficiile roboticii educationale, o disciplina care a fost introdusa treptat in salile de clasa.

Raspunsul din partea elevilor a fost atat de pozitiv incat multi dintre ei nu numai ca au ales aceasta activitate extracurriculara pentru a continua sa invete si sa se distreze. De asemenea, acestia isi roaga parintii sa le cumpere unul dintre numeroasele kituri de pe piata, astfel incat sa poata continua sa se bucure de ea acasa, fie singuri, fie in compania unui membru al familiei sau a unui prieten care sa-i ajute.

- Piese: ca si in cazul unei jucarii obisnuite, designul pieselor este important, precum si calitatea, finisajul si siguranta acestora in cazul in care trebuie sa fie manipulate.

- Functionare: pentru ca acesti roboti educationali sa functioneze, trebuie folosit un anumit tip de limbaj de programare. Cum este acest limbaj? Este usor de inteles? De asemenea, este obisnuit ca producatorii sa includa o aplicatie mobila care comunica cu robotul.

-Manualele si instructiunile: in mod ideal, acestea ar trebui sa fie simple, clare si precise pentru a le folosi la maximum pentru invatare si distractie.

- Experienta utilizatorului: daca robotul educational isi indeplineste scopul, posibilitatile pe care le ofera, miscarile...

Compararea robotilor educationali: iata cum i-am testat

Am petrecut cel putin trei dupa-amieze cu fiecare dintre acesti roboti pentru a-i programa si a verifica modul in care functioneaza. Nu am fost singuri: cei care s-au ocupat sa le repare au fost doi copii de opt ani pe care i-am ajutat.

Cele patru kituri de robotica alese s-au dovedit a fi o alternativa de luat in considerare pentru ca, inca de la o varsta frageda, copiii sa se poata cufunda intr-o disciplina motivanta si provocatoare. Cu toate acestea, exista unul care se distinge de restul. Este vorba despre robotul Edison V2.0 pentru copii.

Nu numai ca are un pret foarte atractiv, dar site-ul web al producatorului este plin de resurse, activitati si sugestii pentru a explora posibilitati infinite. Faptul ca robotul poate fi programat cu diferite limbaje de programare il face interesant, deoarece, pe masura ce copiii dobandesc noi abilitati, pot trece de la un nivel la altul.

Cel mai simplu este EdBlocks, care se caracterizeaza printr-o interfata formata din mici blocuri colorate. Acesta este urmat de EdScratch, bazat pe binecunoscutul limbaj Scratch, pe care il folosesc multe scoli, si, in ultima etapa, EdPy, bazat pe text si cu un nivel mai avansat de codificare.

Tocmai aceasta gama larga de posibilitati face ca experienta cu robotul educational pentru copii Edison V2.0 sa fie una dintre cele mai complete pe care le-am descoperit. In plus, designul sau este deosebit de frapant nu atat datorita dimensiunilor sale reduse (este deja asamblat in mod standard si nu ofera posibilitatea de a crea noi forme), cat datorita capacului transparent care acopera circuitele si componentele: are un buzzer, senzori de lumina, butoane de control, un senzor de urmarire a liniei...

Alege cel mai bun kit de robot

Accepti cookies? Citeste mai mult